Δημιουργικές αφηγήσεις: Δεινόσαυροι από εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Το περασμένο Σάββατο είχαμε μια πολύ δημιουργική συνάντηση με τα παιδιά, με αφορμή το βιβλίο επαυξημένης πραγματικότητας "Δεινόσαυροι" από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη!


Το βιβλίο "ζωντάνεψε" στα χέρια των παιδιών χάρη στο δωρεάν app που "κατεβάσαμε" εκείνη τη στιγμή, αλλά μας έδωσε και την ιδέα να πάρουμε παιχνίδια δεινοσαύρους στα χέρια μας και να μάθουμε περισσότερα γι' αυτούς. Βασικά, μας ενθουσίασε ότι μπορούσαμε να ανακαλύψουμε περισσότερα, κάθε παιδί για το δεινόσαυρο που είχε επιλέξει. Ομολογώ πως είναι ωραίο θέμα για να μυήσεις στην έρευνα τα παιδιά. Σχετικό βιντεάκι έχει κάνει και το World Economic Forum:
https://www.facebook.com/worldeconomicforum/videos/10154979042946479/ 


Το βιβλίο περιείχε πάρα πολλές πληροφορίες, με τρόπο απλό και προσιτό, ακόμα και για τα παιδιά 4,5 ετών που συμμετείχαν στη δράση. Ήταν έτσι γραμμένο, που μας γέμισε ιδέες και έμπνευση για παιχνίδι και φοβερές κατασκευές! Με αυτή που ξετρελάθηκαν περισσότερο ήταν το Πάρκο Δεινοσαύρων:

Έχοντας στο μυαλό μου αυτές τις τρεις κατασκευές...



...δημιουργήσαμε μέσα σε μια άδεια αυγοθήκη ένα Πάρκο Δεινοσαύρων, το οποίο έκλεινε σαν βαλιτσάκι και μπορούσαν να το πάρουν μαζί τους σε εκδρομές, στο σχολείο, σε μια βόλτα και να παίξουν μαζί του, βάζοντας μικρούς δεινόσαυρους-μινιατούρες μέσα!

Φυσικά, μεταμφιεστήκαμε κιόλας σε δεινόσαυρους με μια, επίσης, απλή κατασκευή καπέλου:

Φορώντας τα καπέλα μας, κάναμε διαγωνισμό Δυνατότερου Βρυχηθμού Δεινοσαύρου και λίγο έλειψε να γκρεμίσουμε το κτίριο! Όλοι ισοπαλία ήρθαν, καταλαβαίνετε ;)

Έπειτα, επιστρέψαμε στο βιβλίο μας, γιατί είχαμε μερικές ακόμα απορίες για το ποιόν του αγαπημένου μας δεινοσαύρου και, αφού τις λύσαμε, δώσαμε ραντεβού στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για να συνεχίσουμε την όμορφη εμπειρία μας!

Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη για την υπέροχη έμπνευση που μας πρόσφεραν!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυσορθογραφία: Συμφωνικά συμπλέγματα

Κάνοντας δουλειές του σπιτιού με παιδιά

BookBox: Advent Calendar Χριστουγεννιάτικων Βιβλίων