Μια τάξη που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο!

Μόλις προχθές μου είπαν ότι μια τάξη ενός σχολείου από τον Καναδά είχε επισκεφθεί την πόλη μας στο πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος. Σκέφτηκα αμέσως ότι θα είναι κάτι σαν πρόγραμμα Erasmus, ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών, κάτι που γνωρίζουμε και, πιθανόν, να έχουμε συμμετάσχει ως μαθητές κι εμείς οι ίδιοι. "Όχι, όχι, δεν κατάλαβες", μου λέει ο μπαμπάς του κοριτσιού, "επί 190 μέρες που διαρκεί το διδακτικό έτος ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και κάθε εβδομάδα κάνουν μάθημα και σε άλλη πόλη!".

...Ουάου! Με ενθουσίασε η ιδέα! "Και τα χρήματα; Πρέπει να πληρώνουν απίστευτα χρήματα για να το κάνουν αυτό!", απόρησα. "Είναι 25.000 ευρώ το χρόνο", μου απάντησε, όσο γνώριζε κι εκείνος, "αλλά καλύπτονται όλα: μεταφορικά, διαμονή, φαγητό, δίδακτρα, τα πάντα".

Η παραπάνω εικόνα είναι αναδημοσίευση της φωτογραφίας που δημοσίευσε το Central Park All Day Cafe and Restaurant στη σελίδα του στο Facebook. Το Central Park φιλοξενεί διατροφικά τους μαθητές του καναδικού σχολείου για όλες τις ημέρες που θα κάνουν τα μαθήματά τους στο Ηράκλειο Κρήτης. 

Ψάχνοντας λίγο παραπάνω για το τι συμβαίνει με αυτού του τύπου το σχολείο, διαπίστωσα ότι το εκπαιδευτικό σύστημα του Καναδά έχει ποικιλία στους τύπους σχολείων, όπου μπορεί να πάει ένα παιδί. Δείτε περισσότερα, κάνοντας κλικ εδώ.
Όσον αφορά στο σχολείο συγκεκριμένου τύπου, αυτό ανήκει στα "International Schools", μια ιδέα όχι τόσο καινούρια, τελικά, μιας και από το 1956 υπάρχει τέτοιου τύπου σχολείου στην Ελβετία, το Neuchâtel Junior College. Σήμερα υπάρχουν αρκετά σχολεία που ακολουθούν παρόμοιο αναλυτικό πρόγραμμα σε όλο τον κόσμο, ανάμεσα σ' αυτά και το συγκεκριμένο από τον Καναδά. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Την επόμενη φορά που θα γκρινιάξουμε για τα χρήματα που δίνουμε σε ιδιαίτερα μαθήματα, φροντιστήρια και τα λοιπά και τα λοιπά, ας θυμηθούμε πως υπάρχουν εναλλακτικές για να μορφώσουμε τα παιδιά μας, να τους δώσουμε παιδεία και όχι στείρες πληροφορίες προς απομνημόνευση και, κυρίως, να είναι χαρούμενοι άνθρωποι που θα έχουν κάτι ουσιαστικό να προσφέρουν σ' αυτό τον κόσμο. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυσορθογραφία: Συμφωνικά συμπλέγματα

Κάνοντας δουλειές του σπιτιού με παιδιά

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην τάξη