Καπετάνιος στην Μπανιέρα, Καπετάνιοι στον Καλό Αγωγό!

Σήμερα, με αφορμή το βιβλίο της αγαπημένης Δήμητρας Πυργελή "Καπετάνιος στην Μπανιέρα" (εκδ. Καλειδοσκόπιο), γίναμε κι εμείς καπετάνιοι και ταξιδέψαμε με βαρκούλες χάρτινες σε φανταστικούς ωκεανούς και στεριές με θησαυρούς πειρατικούς.



Ο μικρός καπετάνιος, που δημιούργησε η Δήμητρα με πολύ κέφι και φαντασία, έχει γενέθλια και το πάρτι του το σκέφτεται διαφορετικό; Πώς, αλήθεια; Σκεφτήκαμε κι εμείς πολλές ιδέες, όπως κι εκείνος, τρώγοντας πρωινό... Επ, τι βλέπω; Το γάλα τελείωσε; Χμμ, γιατί να πετάξω το κουτί του; Θα γίνει πρώτης τάξεως καράβι, για να πάρω μαζί στα ταξίδια μου τις κούκλες μου και τα playmobil μου!
Έτσι, λοιπόν, φτιάξαμε καράβια για τους πολύ μικρούς βοηθούς καπετάνιου και ναυτικούς:




Ωχ, η μαμά δεν πείθεται με τίποτα! Λες να μην καταφέρει να κάνει το πάρτι που φαντάζεται;
Ο μπαμπάς σίγουρα θα βρει τρόπο να τον βοηθήσει με τα κουζινο-μαγικά του!
Κι εμείς βρήκαμε πολλούς τρόπους για να πείσουμε τη μαμά του μικρού καπετάνιου... Ειδικά τα αγόρια της παρέας είχαν πολύ πειστικούς τρόπους: να της πουν "σ' αγαπώ" τραγουδιστά, να της φέρουν λουλούδια, να πλύνουν τα πιάτα (!), να μαγειρέψουν...! Κάτι απ' όλα πρέπει να έκανε και ο μπαμπάς του μικρού καπετάνιου και η μαμά πείστηκε τελικά! Ουφ, τι ανακούφιση! :)
Και τώρα, εμπρός για τις προσκλήσεις του πάρτι:




Οι προσκλήσεις μοιράστηκαν με τρόπο ιδιαίτερο στην πολυκατοικία και το πάρτι ξεκίνησε!
Ποιος θα το πίστευε όλο αυτό το σκηνικό! "Βίρα τις άγκυρες", φωνάξαμε κι εμείς από εδώ, μήπως μας ακούσατε; Ήταν αρκετά δυνατά, πιστεύω... ;)

Και σαν ευχή για να έχουμε όλοι ένα υπέροχο, ταξιδιάρικο και γλυκό καλοκαίρι, γεμάτο παγωτά, βουτιές και συναρπαστικές εμπειρίες, φτιάξαμε αυτό το διακοσμητικό, το οποίο μπορεί να μείνει έτσι με το καραβάκι του, αλλά και χωρίς καπάκι, με ένα κεράκι ρεσό μέσα για ρομαντικές βραδιές στη βεράντα (χρήσιμο για μπαμπάδες που θέλουν να πείσουν τις μαμάδες για χατήρια των μικρών καπετάνιων)! ;)





Εύχομαι σε όλους τους μικρούς καπετάνιους που ονειρεύονται ταξίδια, να έχουν ένα καταπληκτικό καλοκαίρι με πολύ παιχνίδι, ανεμελιά και ξεγνοιασιά!
Δήμητρα, σ' ευχαριστούμε για το φανταστικό ταξίδι που μας χάρισες! :)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυσορθογραφία: Συμφωνικά συμπλέγματα

Κάνοντας δουλειές του σπιτιού με παιδιά

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην τάξη