Παραμυθομαγειρέματα: Το καλάθι της Κοκκινοσκουφίτσας

Όλοι γνωρίζουμε το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας που ξεγελάστηκε απ' τον κακό το λύκο, καθώς πήγαινε πρόσχαρη με το καλαθάκι της στην άρρωστη γιαγιά της, σωστά;
Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς τι λιχουδιές να περιείχε αυτό το καλαθάκι; Ή, μήπως, τι να απέγινε η Κοκκινοσκουφίτσα μετά από εκείνο το περιστατικό με το ευτυχές τέλος;


Λοιπόν, εμείς καταλήξαμε σε δύο συμπεράσματα. Στο πρώτο ερώτημα σκεφτήκαμε ότι μάλλον που θα περιείχε χορτοφαγικά σνακ, αλλιώς ο κακός ο λύκος θα είχε προτιμήσει το καλαθάκι από τη γιαγιά. Στο δεύτερο ερώτημα μας βοήθησε μια υπέροχη ιστορία του Χρήστου Μπουλώτη:


Που λέτε, η Κοκκινοσκουφίτσα παντρεύτηκε το γιο του κυνηγού που την είχε σώσει εκείνη τη μέρα από τον κακό το λύκο και έκαναν μαζί 12 μικρές Κοκκινοσκουφίτσες! Κι αυτό είναι το μόνο που μπορώ να σας αποκαλύψω. Τα υπόλοιπα είναι μυστικό που το μαθαίνεις φτιάχνοντας και τρώγοντας τα σνακ του καλαθιού. ;)

Φτιάξαμε, που λέτε, μικρά σνακ του καλαθιού. Η διαδικασία είχε συγκεκριμένα βήματα και ο στόχος να μπορούμε μόνοι μας να τα προετοιμάζουμε, αυτόνομα και δημιουργικά:


Κεράσαμε και όσους τυχερούς βρίσκονταν στη διπλανή μας αίθουσα εκείνη τη στιγμή κι εμείς συνεχίσαμε να μαθαίνουμε για τις περιπέτειες των κοριτσιών (12 Κοκκινοσκουφίτσες του βιβλίου, μην ξεχνιέστε!).

Οι μικρές Κοκκινοσκουφίτσες γνώριζαν να φτιάχνουν και τυρομπουκίτσες με ζύμη σφολιάτας. Αν και η συνταγή είναι μυστική, κατόρθωσα να την ξετρυπώσω κι έτσι φτιάξαμε μικρές και μεγάλες τυρομπουκίτσες. Κάποιες πολύ μεγάλες, μάλιστα, σαν τεράστια σαλιγκάρια! Αλλά μπορείτε και να μη μας πιστέψετε, αν δε θέλετε, διότι δεν έχουμε φωτογραφίες να το αποδείξουμε και τώρα πια βρίσκονται στο στομάχι μας! Έχουμε μονάχα αυτές:


Το τέλος της ιστορίας μας αποζημίωσε και μας έκανε να σκεφτούμε πολλές ιστορίες ακόμα.
Ωπ! Κάπου εδώ ένα υγιεινό επιδόρπιο μας γέμισε γλυκιές εμπνεύσεις:


Περάσαμε όμορφα και... χορταστικά!
Την επόμενη εβδομάδα μάλλον που θα έχουμε ιστορία και γεύσεις από την κοντινή και αγαπημένη Ιταλία! Αναμείνατε στην οθόνη σας για νεότερες ανακοινώσεις! Ή, μήπως, να το αφήσουμε έκπληξη για πιο ριψοκίνδυνους μάγειρες; Χμμ! :) 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυσορθογραφία: Συμφωνικά συμπλέγματα

Κάνοντας δουλειές του σπιτιού με παιδιά

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην τάξη