Το Μονοπάτι των Εξερευνητών για παιδιά δημοτικού

Via xtrord.com 
Ποιος έπαιξε σαν παιδί και δεν έκανε το μικρό εξερευνητή που περιπλανιέται σε άγνωστους τόπους και ανακαλύπτει κρυμμένες φυλές και πολιτισμούς;
Φαίνεται πως η ανάγκη της εξερεύνησης είναι στην ανθρώπινη φύση μας, είναι η περιέργεια να γνωρίσουμε τι μαγικά πράγματα συμβαίνουν σε άλλα μέρη και το ένστικτο της ανακάλυψης, το οποίο επιτρέπει να μαθαίνουμε όσο ζούμε!

Στο πρόγραμμα αυτό, παιδιά Α' - ΣΤ' Δημοτικού γίνονται εξερευνητές (δύσκολο δε θα 'ναι!) και ακολουθούν τα μονοπάτια των πιο διάσημων εξερευνητών:

  1. του Κάρολου Δαρβίνου 
  2. του Χριστόφορου Κολόμβου 
  3. του Μαγγελάνου 
  4. του Κάπταιν Κουκ 
  5. του Μάρκο Πόλο 
  6. του Ζακ Κουστώ 
  7. του Νιλ Άρμστρονγκ 
  8. του Ρόαλντ Αμούνδσεν 
  9. του Έντμουντ Χίλαρι και... 
  10. ...του Φιλέα Φογκ! 
Δεν υποσχεθήκαμε ότι όλοι οι εξερευνητές θα είναι και πραγματικά πρόσωπα, σωστά; 
Ένας είναι παραμυθένιος, από τη φαντασία του Ιουλίου Βερν, πολύ αγαπημένος μεγάλων και μικρών! 

Κάθε ενότητα ανταποκρίνεται στην περιέργεια και τις ανάγκες ανακάλυψης του παιδιού, ενισχύει τη δημιουργική σκέψη και τη φαντασία του, ενώ μαθαίνουμε με τρόπο διαφορετικό την παγκόσμια γεωγραφία και την παγκόσμια ιστορία. Σαν τελικό αποτέλεσμα του προγράμματος θα είναι η δημιουργία χαρτών και ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, το οποίο θα "ανέβει" στο κανάλι του Kalos Agogos TV, που θα δημιουργηθεί τις επόμενες ημέρες. 

Το συνολικό κόστος του προγράμματος ξεκινά από €34 ανά μήνα και διαρκεί από τις 08 Οκτωβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου 2013. Αν κάποιος γονιός επιθυμεί το παιδί του να παρακολουθήσει κάποια ή κάποιες ενότητες μεμονωμένα, η τιμή ανά δράση είναι 10 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α. 23%). 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυσορθογραφία: Συμφωνικά συμπλέγματα

Κάνοντας δουλειές του σπιτιού με παιδιά

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην τάξη