Ιστορίες για Αγρίους για παιδιά δημοτικού

Την έμπνευσή μας για τα ταξίδια στην ελληνική μυθολογία την αντλούμε από δω! 
Από πολύ μικρή, νομίζω πριν καν ξεκινήσω το δημοτικό σχολείο, μ' άρεσε να διαβάζω ιστορίες από την ελληνική μυθολογία. Με γοήτευαν οι θεοί, οι ήρωες, τα κίνητρά τους, οι χρησμοί, το πεπρωμένο, οι ηθικοί φραγμοί, η ύβρις, η νέμεσις... Παρέα με διάφορα παιχνίδια έκανα τις ιστορίες πραγματικότητα και "ξεκοκάλιζα" στην κυριολεξία όποιο βιβλίο μυθολογίας έπεφτε στα χέρια μου!

Τα τελευταία χρόνια, δραματοποιούμε ιστορίες με μαθητές δημοτικού, μαθαίνουμε μέσα από το παιχνίδι και έτσι συνεχίζω να απολαμβάνω τα μυθοτάξιδα σε ένα παρελθόν μαγικό και, ακόμα, τόσο επίκαιρο!

Το πρόγραμμα "Ιστορίες για Αγρίους" απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού (από Α' μέχρι ΣΤ' Δημοτικού) και το Α' μέρος περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

  1. Κοσμογονία 
  2. Οι Θεοί του Ολύμπου: Δίας, Ήρα, Απόλλωνας, Άρτεμη, Ερμής, Εστία 
  3. Οι Θεοί του Ολύμπου: Αθηνά, Δήμητρα, Ήφαιστος, Άρης, Αφροδίτη, Ποσειδώνας 
  4. Οι πρώτοι μύθοι: Προμηθέας, Πανδώρα, Αράχνη, Μίδας, Δευκαλίων και Πύρρα κ.ά. 
  5. Οι Νύμφες 
  6. Οι Ήρωες: Οι 12 άθλοι του Ηρακλή  
  7. Οι Ήρωες: Θησέας και Μινώταυρος 
  8. Οι Ήρωες: Περσέας και Μέδουσα 
  9. Οι Ήρωες: Η Αργοναυτική Εκστρατεία 
Κάθε ενότητα προσεγγίζει με δημιουργικό και ευφάνταστο τρόπο την ελληνική μυθολογία και με τις δραστηριότητες που περιλαμβάνει ενισχύει όλους τους τύπους νοημοσύνης του παιδιού. Εστιάζουμε, κυρίως, στο να μάθει δημιουργώντας και παίζοντας, ενώ σαν τελικό αποτέλεσμα του προγράμματος θα έχουμε δημιουργήσει μια ταινία μικρού μήκους, η οποία θα "ανέβει" στο κανάλι του Kalos Agogos TV. 

Το συνολικό κόστος του προγράμματος ξεκινά από €34 ανά μήνα και διαρκεί από 07 Οκτωβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2013. Αν κάποιος γονιός επιθυμεί το παιδί του να παρακολουθήσει κάποια ή κάποιες ενότητες μεμονωμένα, η τιμή ανά δράση είναι 10 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α. 23%). 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυσορθογραφία: Συμφωνικά συμπλέγματα

Κάνοντας δουλειές του σπιτιού με παιδιά

BookBox: Advent Calendar Χριστουγεννιάτικων Βιβλίων