Φτιάξε το δικό σου βιβλίο!

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, είκοσι ένα παιδιά της Πέμπτης Δημοτικού και η καταπληκτική Μαίρη Πόππινς δασκάλα τους μου έκαναν την τιμή να με προσκαλέσουν στο σχολείο τους και μαζί να δημιουργήσουμε το δικό μας βιβλίο! :)



Γίναμε συγγραφείς, εικονογράφοι, βιβλιοδέτες, διαβάσαμε βιβλία και αναφέραμε όλους αυτούς που συνεργάζονται για να δημιουργηθεί ένα βιβλίο. Η διαδικασία είχε διάρκεια λίγο παραπάνω από 2,5 συνεχόμενες ώρες και ήταν μαγική! Ούτε διάλειμμα δε βγήκαμε!



Εσείς γνωρίζατε τι διαφορετικό ρόλο μπορούν να έχουν τα μάτια, το στόμα, τα αυτιά, η καρδιά ή, ακόμα, και... τα πόδια για ένα συγγραφέα; Μάθετε μαζί μας! Έτσι ζωγραφίσαμε το οπισθόφυλλο του βιβλίου μας! ;)



Για το εξώφυλλο κάναμε τους πιο τρελούς συνδυασμούς, τραβώντας τυχαία κλήρους!



Έτσι, για παράδειγμα, η δασκάλα της τάξης βρέθηκε να διαβάζει βιβλία στην κορυφή ενός τεράστιου δέντρου κι η διευθύντρια του σχολείου προτίμησε τις σελίδες ενός βιβλίου!



Με τη μηχανή της βιβλιοδεσίας "δέσαμε" τα βιβλία μας και δώσαμε την υπόσχεση την επόμενη φορά να ασχοληθούμε και με άλλες μορφές βιβλιοδεσίας, πιο δημιουργικές και ευφάνταστες, διότι, δυστυχώς, ο χρόνος δε μας έφτασε!



Εδώ είναι όλα τα εξώφυλλα βιβλίων που δημιουργήθηκαν:


Παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ! Μου χαρίσατε μια υπέροχη, δημιουργική Παρασκευή, γεμάτη φαντασία και αμέτρητα χαμόγελα! :-D

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυσορθογραφία: Συμφωνικά συμπλέγματα

Κάνοντας δουλειές του σπιτιού με παιδιά

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην τάξη