Εκπαιδευτικά παιχνίδια Ιανουαρίου

Την εβδομάδα αυτή ξεπροβοδίσαμε τον Ιανουάριο με κάποιες εκπαιδευτικές κατασκευές και παιχνίδια και τα μοιραζόμαστε μαζί σας!

Αξιοποιήσαμε τον πίνακα συμφωνικών συμπλεγμάτων (είχε δημοσιευθεί στις 08/01 - κλικ εδώ!) στο πρόγραμμα παρέμβασης στη δυσορθογραφία:
Διαβάζοντας τα αγαπημένα μας βιβλία μυστηρίου, σχεδόν "ξετρυπώσαμε" λέξεις με δύσκολη ορθογραφία που είχαν μέσα τους κάποιο συμφωνικό σύμπλεγμα και το ταιριάξαμε στο αντίστοιχο "σπιτάκι". Αμέσως βρήκαμε "συγγενείς" και "φιλικές" λέξεις και κάναμε γιορτή! Κάθε σπίτι με οικοδεσπότη, συγγενείς και φίλους έφτιαξε μετά τη δική του ιστοριούλα κι έτσι μας έμειναν πολλές λέξεις στο μυαλό! :)

Γνωρίσαμε το Μιρό μέσα από ένα παιχνίδι και σχεδιάσαμε κι εμείς ανθρώπινες φιγούρες, (περίπου) όπως κι εκείνος, ακολουθώντας τα τυπικά του μοτίβα:



Στο πρόγραμμα "Super English" παίξαμε παιχνίδια με τις εποχές και τα καιρικά φαινόμενα!
Για να γίνει, όμως, αυτό, χρειάστηκε να φτιάξουμε τροχούς:





Τέλος, μάθαμε να "χρωματίζουμε" τη φωνή μας στην ανάγνωση, ακούγοντας προσεκτικά τις "επιθυμίες" των σημείων στίξης. Πώς τις ακούσαμε; Τις αποτυπώσαμε σε χαρτί! Μετανιώνω που δε σκέφτηκα να ηχογραφήσω την ανάγνωση που έγινε μετά. Καταπληκτική! :)



Καλό Σαββατοκύριακο! Μας περιμένουν κι άλλες ιδέες να υλοποιήσουμε το Φλεβάρη! Μοιραστείτε και τις δικές σας μαζί μας! :)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυσορθογραφία: Συμφωνικά συμπλέγματα

Κάνοντας δουλειές του σπιτιού με παιδιά

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην τάξη