Δύο μαθητές στέλνουν ένα Lego στο Διάστημα!

Δύο μαθητές από τον Καναδά προτίμησαν, αντί να παίζουν βιντεοπαιχνίδια στο σπίτι, να παίξουν διαφορετικά, να δράσουν έξω ανακαλύπτοντας τον κόσμο!
Εφάρμοσαν γνώσεις φυσικής και όχι μόνο, συνεργάστηκαν και με 400 δολάρια έστειλαν τον πρώτο Legoναύτη στο Διάστημα... ή κάπου εκεί! :)


Το παρακάτω κείμενο είναι αναδημοσίευση από το in.gr:


Μετά τους αστροναύτες, ο πρώτος ερασιτέχνης λεγκοναύτης: Δύο 17χρονοι μαθητές στο Τορόντο έστειλαν ένα ανθρωπάκι Lego στη στρατόσφαιρα χρησιμοποιώντας ένα μετεωρολογικό αερόστατο που αγόρασαν στο Διαδίκτυο. Φρόντισαν μάλιστα να το εξοπλίσουν με βιντεοκάμερα για να καταγράψουν το ασυνήθιστο ταξίδι.

 Ο Μάθιου Χο και ο Άσαντ Μουχάμαντ δαπάνησαν συνολικά 400 δολάρια για την αποστολή τους σχεδόν μέχρι το όριο του Διαστήματος.

 Τα δύο αγόρια κρέμασαν κάτω από το αερόστατο ένα ανθρωπάκι Lego με την καναδική σημαία, ένα κινητό τηλέφωνο με GPS, καθώς και τρεις φωτογραφικές μηχανές και μία βιντεοκάμερα που βρήκαν στη διαδικτυακή αγορά μεταχειρισμένων. Για να συνεχίσουν τα μηχανήματα να λειτουργούν σε θερμοκρασία κάτω από τους -20 βαθμούς Κελσίου, τα έβαλαν σε ένα πλαστικό κουτί μαζί με ζεστές θερμοφόρες.



 Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Toronto Star, οι μαθητές γέμισαν το μετεωρολογικό αερόστατο, το οποίο κόστισε 85 δολάρια, με αέριο ήλιο αξίας 165 δολαρίων.

 Στο βίντεο που ανάρτησαν στο Διαδίκτυο, το αερόστατο ανεβαίνει μέχρι το ύψος των 24 χιλιομέτρων, οπότε σκάει λόγω της διαστολής του αερίου. Το ανθρωπάκι και ο εξοπλισμός αρχίζουν τότε να πέφτουν με ένα αλεξίπτωτο που φτιάχτηκε στη ραπτομηχανή της μαμάς του Μουχάμαντ.

 Με τη βοήθεια του δέκτη GPS, και χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή του Πανεπιστημίου του Ουαιόμινγκ που υπολογίζει την πορεία αερόστατων, οι δύο μαθητές βρήκαν τελικά τον λεγκοναύτη στο δάσος, περίπου 122 χιλιόμετρα από το σημείο απογείωσης.

 H επιτυχία ήταν εντυπωσιακή, δυστυχώς όμως το ανθρωπάκι δεν μπορεί να πάρει επίσημα τον τίτλο του αστροναύτη: σύμφωνα με τη NASA, το όριο του Διαστήματος είναι τα 80 χιλιόμετρα.

Και εδώ είναι η τηλεοπτική κάλυψη του γεγονότος:


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυσορθογραφία: Συμφωνικά συμπλέγματα

Κάνοντας δουλειές του σπιτιού με παιδιά

BookBox: Advent Calendar Χριστουγεννιάτικων Βιβλίων